Vibrosaun

De werking van de vibrosaun
De vibrosaun combineert sauna en massage in één behandeling. Het is een wellness behandeling, goed voor een gezond en ontspannen lichaam. Door de massage gecombineerd met warmte wordt het metabolisme sneller in gang gezet, dit is zeer effectief bij het afslanken. De vibrosaun kan aanvullend op het afslanktraject gecombineerd worden met sporten in de warmtecabines. Of gewoon als moment van ontspannen en wellness tussendoor!

Bij regelmatig gebruik, een á twee keer per week -of een kuur- wordt een groot deel van de lichamelijke en/of geestelijke spanning weggenomen. Door de combinatie van massage en warmte (droge lucht sauna) krijgen de hersenen  impuls  om spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te stimuleren.

Voordelen van regelmatig Vibrosaunen
• Vermindert spierspanningen en -pijnen, evenals gewrichtspijnen
• Verbetert de bloedcirculatie
• Verlicht rugpijnen
• Therapeutische hulp bij reumatische- en arthrotische pijnen
• Goede hulp bij afslanken
• Stimuleert inspanning – stimuleert de transpiratie
• Versnelt verwijdering van afval- en gifstoffen uit het lichaam doordat de nierfunctie wordt gestimuleerd
• Creëert een aangename, ontspannen omgeving, die stress tegengaat
• Een bewezen hulpmiddel bij slapeloosheid
• Verlaagt hoge bloeddruk.

Mensen met gewichtsproblemen
Afvallen d.m.v. de Vibrosaun is heel goed mogelijk. Behalve het aanvankelijk vochtverlies en enige onderhuidse vetverbranding houdt het lichaam al na een week minder vocht vast dan daarvoor. Vooral in combinatie met regelmatig sporten in de warmtecabines en een verstandig eetpatroon kun je een groots effect bereiken

Afslanken
De Vibrosaun heeft bewezen zeer effectief te zijn bij gewichtsafname. De machine kan zo geprogrammeerd worden dat het effect van een intensieve jog wordt benaderd, echter zonder de pijnlijke bijverschijnselen.

Speciaal aanbevolen!
Door de combinatie van massage en warmte (al of niet met aromatische aanvullingen) krijgen de hersenen een impuls om spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te stimuleren. Hierdoor is de virbosaun niet alleen zeer geschikt om mee af te slanken maar ook om diverse andere ongemakken te verminderen/verlichten zoals:

Gewrichts- en of spierklachten. (reuma- en fibromyalgie patiënten)
Mensen met reumatische aandoeningen zijn over het algemeen een dankbaar publiek van de Vibrosaun, omdat met name voor deze groep geldt, dat zowel warmte als de spierontspannende trillingen als zeer weldadig aanvoelen en omdat ze het hele lichaam bestrijken terwijl hun houding daarbij ontspannend liggend is. Aangezien deze mensen vaak chronische fysiotherapiebezoekers zijn, is een dergelijke behandeling voor hen juist zeer aangenaam.

Hoge bloeddruk
Vooral mensen met iets te hoge bloeddruk, meestal ten gevolge van stress etc., zullen na enige Vibrosaun sessies merken dat hun bloeddruk zich zal stabiliseren op een lagere waarde.

CARA aandoening
De ervaring is dat meeste CARA patiënten door het Vibrosaunen een opener gevoel hebben van hun luchtwegenstelsel, ook hier geldt dat regelmatig Vibrosaunen het grootste effect teweegbrengt (sommige gebruikers konden hun medicamenten met de helft verminderen).

Rugaandoening
Bijna ieder persoon met rugklachten ervaart Vibrosaunen als aangenaam, vooral met een ondersteunend kussen onder de knieën. Door de complexheid van diverse klachten zal echter niet iedereen geholpen zijn met alleen Vibrosaunen. Soms zit het probleem in bepaalde verdrukte zenuwbanen en niet in de spieren, waardoor het Vibrosaunen zich slechts kan beperken tot vermindering van de spierspanning in de rug.

Vibrosaun